Wie zijn wij

Simone van Beek heeft een praktijk voor Verliesbegeleiding en Wendy de Graaf een coach bedrijf voor Veerkracht ontwikkeling.

Samen hebben Simone en Wendy het bedrijf Opstellingenwerk in Leiderdorp en verzorgen zij sinds 2023 familie- en organisatie opstellingen in Leiderdorp

Wie is Simone van Beek?

Simone van Beek is coach en rouwtherapeut met passie voor het begeleiden van mensen bij verlies, verdriet en persoonlijke groei. Haar eigen levenservaringen hebben haar gevormd tot de zorgzame, intuïtieve en krachtige begeleider die ze vandaag is.

Simone groeide op in een warm en nuchter gezin. Al op jonge leeftijd merkte ze hoe belangrijk het was om binnen het gezin te bespreken wat er speelt, vooral bij gebeurtenissen die impact hebben. Ingrijpende verliezen in haar eigen leven – niet genomen rouw om een stilgeboren broertje en zus, het overlijden van haar nichtje en verlies van haar gezondheid – brachten haar op het pad van rouwbegeleiding. Het was een periode waarin ze ontdekte hoe krachtig het is om verlies niet alleen te dragen, maar in verbinding met anderen een weg naar heling te vinden.

Persoonlijk verhaal

Simone is als enig kind opgegroeid in een warm nest.

Simone: Ik kreeg alle aandacht en als klein meisje was ik altijd gericht op mijn moeder. Ik was hyper alert en zorgzaam voor haar. Rond mijn tiende jaar heeft mijn moeder mij verteld, dat ze na mij een miskraam en daarna twee stilgeboren kindjes heeft gekregen. Mijn moeder had grote zorgen om deze zwangerschappen. Daarom heeft ze niet met mij gedeeld, dat ze zwanger was en dat ze deze kindjes heeft verloren. In ons gezin werd hier niet over gesproken.

Tijdens mijn eerste systemische opleiding vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. De miskraam en de doodgeboren kindjes kregen een plek in mijn systeem. Ik was geen enig kind, maar de oudste van vier kinderen. Het innemen van deze plek, heeft mij mijn eigen plek teruggegeven.

Door de ‘bril’ van systemisch werk heb ik ontdekt, dat er in mijn historie meer stilgeboren kinderen zijn. Het was belangrijk voor mijn familiesysteem om deze kinderen op verschillende plekken in het licht te zetten en een plek te geven. 

Als begeleider van opstellingen heb ik een radar voor geheimen. Ik herken dit vanuit mijn eigen systeem. Ik heb geleerd, dat ik een geheim in een opstelling een plek mag geven. Het systeem bepaalt zelf, of een geheim openbaar wordt. Soms is het voldoende om te benoemen, dat er een geheim is. Dit geeft al rust in het systeem.

Ik kan nu ook plaatsen, waarom ik altijd zo goed in staat ben om aan te voelen hoe het met mensen gaat. Ik heb een onderbuikgevoel, dat me vaak heeft geholpen en in mijn werk ook veel brengt. Ik ben zo goed afgestemd op de ander, dat ik daarbij soms mezelf verlies. Ik werd er letterlijk ziek van. Toen ik ruimte kreeg in mijn persoonlijk leven ben ik de opleiding Land van Rouw gaan volgen. Ik heb gedwaald door mijn eigen land van rouw en ik heb besloten om mijn leven om te gooien. Ik ben een eigen praktijk gestart.

Ik heb geleerd, dat het bij rouw niet gaat om loslaten en verwerken, maar dat we op zoek gaan naar een vorm om het verlies te verweven in het leven. Deze levensles vormt de kern van mijn begeleiding: levenslessen in het leven omarmen en vanuit kwetsbaarheid kracht vinden om het leven aan te gaan. Dit is ook altijd mijn uitgangspunt bij het begeleiden van een opstelling.

Opleidingen en achtergrond

Simone volgde een opleiding tot rouw- en verliestherapeut en specialiseerde zich in systemisch werk, waarbij ze leerde hoe familie- en systeemdynamieken van invloed kunnen zijn op rouw. Ze heeft zich verdiept in:

  • Systemisch werk en familieopstellingen (met specialisaties in verliesdynamieken).

  • Coaching, NLP en Transactionele Analyse

Levenslessen

  • “Rouw is een vorm van liefde.” Simone heeft ervaren dat verdriet niet alleen een pijnlijke last is, maar ook een spiegel van de diepe betekenis van relaties.

  • “Je gaat alleen door het proces, maar je hoeft het niet alleen te doen.” Ze weet hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor steun en verbinding.

  • Je hoeft de ander nooit loslaten, maar je gaat een nieuwe relatie aan.” Ze helpt met handvatten om het gemis te verweven in je leven.

Met haar coachbedrijf in verliesbegeleiding www.samen-onderweg.nl begeleidt ze mensen bij het vinden van kracht in kwetsbaarheid en het hervinden van balans.

Wie is Wendy de Graaf?

Wendy de Graaf is een inspirerende coach gespecialiseerd in veerkrachtontwikkeling. Ze heeft een warm hart voor mensen die willen groeien en meer balans in hun leven zoeken. Wendy’s eigen reis naar veerkracht en haar persoonlijke uitdagingen hebben haar een unieke kijk op het leven gegeven. In haar gezin van herkomst was veel gedoe, waardoor zij goed geleerd heeft dat het handig was om het gedrag van anderen te kunnen inschatten. Dit diep ontwikkelende talent komt haar als opstellingenwerk begeleider en coach nu heel goed van pas.

Persoonlijk verhaal

Wendy groeide op met een nieuwsgierige geest en een sterke behoefte om te begrijpen hoe mensen met tegenslagen omgaan.

Wendy: Ikzelf ervaar dat ik heel veel energieverlies heb. En terugkijkend, ervaarde ik dit al tientallen jarenlang. 

Toen ik op 47-jarige leeftijd ziek werd en een hersenoperatie nodig was, kreeg ik achteraf te maken met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Mijn NAH bestaat uit chronische vermoeidheid en snelle overprikkeling.

Waar ik jarenlang hard had gewerkt om ondanks mijn energielek overeind te blijven, ging ik nu onderuit. Mijn chronische vermoeidheid door NAH kwam nu BOVENOP mijn energielek.

Tijdens mijn coachopleiding kwam ik in aanraking met familieopstellingen. Met deze wetenschap had ik geen andere keuze om dit verrassende patroon uit mijn familiesysteem bloot te leggen. Het energielek was tijdens mijn eerste levensjaren begonnen, dus in mijn familiesysteem.

Familieopstellingen hebben mij een goed inzicht gegeven in wat bij mij de voornaamste oorzaak was van mijn energielek.

Mijn grootste blinde vlek was dat ik van jongs af aan de verantwoordelijkheid heb overgenomen van anderen. Mijn focus lag op anderen. Want ik dacht: 'als het goed met hen gaat, gaat het ook goed met mij'. En was de aandacht niet op mij gericht.

Maar mijn levenspad was woelig en er kwam meer en nieuwe uitdagingen op dit vlak. Alles voor anderen doen, kost heel veel van mijn energie. Door dit inzicht tijdens een familieopstelling heb ik gewerkt aan het innemen van mijn eigen plek.

Je eigen plek innemen wil zeggen dat verantwoordelijkheid wordt neergelegd bij degene bij wie deze hoort. Verantwoordelijkheid teruggeven, voelde voor mij in eerste instantie of ik de controle kwijt was. Dit vind ik soms nog steeds spannend. Maar ik heb geleerd dat je hierover afspraken kunt maken. En dat JIJ uiteindelijk bepaalt wat je wel en niet doet.

Deze perioden en persoonlijke worsteling bracht haar ertoe om haar eigen veerkracht te onderzoeken. Wat begon als een zoektocht naar herstel, werd een levensmissie: anderen helpen om sterker en veerkrachtiger uit moeilijke periodes te komen. In haar eigen proces ontdekte Wendy de waarde van zelfreflectie en het doorbreken van oude patronen. Ze leerde dat veerkracht niet gaat om alles perfect doen, maar om flexibel omgaan met wat het leven brengt. Dat is de reden waarom zij familieopstellingen begeleidt en veerkracht coaching aanbiedt..

 Opleidingen en achtergrond

Wendy volgde verschillende opleidingen en trainingen, waaronder:

  • Coaching en NLP, Transactionele Analyse waarmee ze inzicht kreeg in persoonlijke patronen en gedragsverandering.

  • Systemisch werk en organisatieopstellingen, met een focus op het herstellen van balans in teams en persoonlijke systemen.

Levenslessen

  • “Veerkracht is niet hetzelfde als sterk zijn.” Wendy gelooft dat echte kracht ligt in flexibiliteit en mildheid naar jezelf.

  • “Kleine stappen maken een groot verschil.” Door het leven stap voor stap te benaderen, kun je duurzame veranderingen creëren.

Met haar coachbedrijf www.wending-mentalcoach.nl richt ze zich op het versterken van mentale, emotionele en fysieke veerkracht, zodat mensen meer energie en balans ervaren.